Loigiaihay.com 2021

Đã cập nhật bản mới với lời giải dễ hiểu và giải thêm nhiều sách

Xem chi tiết

Language Focus - Unit 11 trang 81 Sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 11

Bình chọn:
2.4 trên 8 phiếu

Hướng dẫn giải bài tập phần Language Focus - Unit 11 trang 81 Sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 11

B. LANGUAGE FOCUS

Exercise 1. Below are the transcriptions of some words. Write the orthographic forms of the words.

Dưới đây là dạng phiên âm của 1 vài từ. hãy viết từ đó ra. 

Example: /ai' die/ —> idea

1. /ʃriɳk/

2. /spraưt/

3. / ' splendid/

4. /splæʃ/

5./ʃrʌg/

6. /'ʃrivl/

Hướng dẫn giải 

1. shrink 

2. spraut 

3. splendid 

4. splash 

5. shrug 

6. shivel 

Exercise 2. Choose the best option A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

Chọn đáp án có phần gạch chân khác với các đáp án còn lại

1.

A. probably

B. aware

C. amount

D. available

2.

A. figure

B. support

C. petroleum

D. hundred

3.

A. quit

B. equal

C. technique

D. question

4

A. instead

B. decrease

C. reached

D.scenes

5.

A. split

B. climb

C. include

D. spring

Hướng dẫn giải 

1. B      2. D     3. C      4. A      5. B

Exercise 3. Choose the best option A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress.

Chọn đáp án có trọng âm khác với các từ còn lại. 

1.

A. support

B. decrease

c. increase

D. scientist

2.

A. imagine

B. different

c. average

D. government

3.

A. problem

B. promise

c. prefer

D. perfect

4.

A. release

B. limit

c. control

D. increase

5.

A. expected

B. tournament

c. policy

D. punishment

 Hướng dẫn giải 

1. D      2. A     3. C      4. B        5. A

Exercise 4. Choose the best option A, B, c or D to complete each of the sentences.

Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành câu.

1. Solar power is clean and there is a lot of it__________ sunny places.

A. in                               B. under                     C. on                         D. at

2. People in poor countries have to spend hours each day______________ fuel wood.

A. gathered                      B. to gather               C. gathering               D. gather

3. The earth revolves around the sun once in______________ 

A. sixty minutes                                               

B. twenty-four hours

C. three hundred and sixty-five days

D. seventy minutes

4. Gravity is__________ .

A. the movement of the earth round the sun

B. the rotation of the earth on its axis

C. the pulling force of particles of matter

D. the movement of the earth round the moon

5. The temperature of the sun is____________ that of the earth.

A. higher than

B. the same as

C. lower than

D. as high as

6. The best place___________ in Hanoi is the West Lake.

A. fishing                      B. fish                        C. to fish                   D. to fishing

7. Biogas is mainlv used____ cooking and heating.

A. at                             B.in                           C. to                          D. for

8. Life on the earth depends_____ the sun.

A. to                             B. in                          C. at                          D. on 

9. In some countries people use wind or sea_____ as the environmentally-friendly energy sources.

A. water

B. products 

C. waves 

D. weed 

10. People have used coal and oil to _____electricity for a long time.

A. generate 

B. generating 

C. generates 

D. generated 

11. Coals and oil are non- renewable ______sources. 

A. engineer 

B. engineering 

C. energy 

D. energetic 

12. People on earth are _____need of more nuclear energy.

A. at                       

B. on

C. for

D. in 

13. People have to look for new energy sources because coal and oil will be used ____

A.for

B. to   

C. up 

D. in 

14. The tendency to use renewable energy sources is____the increase. 

A. on 

B. in 

C. up 

D. at 

15. Smoke ______people’s health.

A. effects

B. affects

C. affect

D. effect 

16.  In 1995, the top children’s movie to____was Pocahontas.

A. see

B. seeing

C. sees

D. saw

17. John couldn’t go to the playground with us because he had a report to ____for the following day.

A. writing                       B. write                      C. writes              D. wrote

18. He was so busy with his work that he didn’t have time to_________________ with his friends. 

A. talking                       B. talk                        C. talks               D. talked

19.It is the light and the heat of the sun_____________ make our life possible.

A. who                           B. that                        C. where             D. whose

20. Biogas is the largest energy______________ available in rural areas in developing countries.

A. sources                      B. resources                C. source            D. resource

Hướng dẫn giải 

1. A

2. C

3. C

4. C

5. A

6. C

7. D

8. D

9. C

10. A

11.C

12. D

13. C

14. A

15. B

16. A

17. B

18. B

19. B

20. C

 

Bài tiếp theo

Xem lời giải SGK - Tiếng Anh 11 - Xem ngay

>> Học trực tuyến Lớp 11 trên Tuyensinh247.com. Cam kết giúp học sinh lớp 11 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.

Bài viết liên quan