Loigiaihay.com 2024

Đã cập nhật bản mới với lời giải dễ hiểu và giải thêm nhiều sách

Xem chi tiết

Language Focus- Unit 4 trang 33 Sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 11

Bình chọn:
3.6 trên 7 phiếu

Hướng dẫn giải Language Focus- Unit 4 trang 33 Sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 11

LANGUAGE FOCUS

Exercise 1. Choose the best option A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

Chọn các đáp án A, B, C hoặc D có phần gạch chân khắc với các đáp án còn lại.

1.

A. week

B. wet

C. way

D. answer

2.

A. we

B. wine

C. who

D. wheel

3.

A. warm

B. two

C. well

D. weather

4.

A. write

B. windy

C. away

D. always

5.

A. what

B. whole

C. white

D. which

6.

A. boy

B. young

C. yes

D. yesterday

7.

A. usually

B. university

C. understand

D. student

Hướng dẫn giải 
1. D   2. C   3. B   4. A   5. B   6. A    7. C

Exercise 2. Choose the best option A, B, C or D to complete each of the sentences.

Chọn đáp án A, B, C hoặc D để hoàn thành câu.

1. Tony is keen on________ a member of the national football team.

A. become                                

B. to become

C. becoming 

D. became 

2. The little boy’s favourite game was _________ to be an emperor.

A. pretend

B. pretended

C. to be pretending

D. pretending

3. A popular sport in this place is____ wild boars.

A. will hunt             

B. hunting

C. hunt 

D. hunted

4. The doctor advised him to give up ________

A. drinking     

B. drink

C. to drink 

D. drunk 

5. Don’t give up; keep on________ .

A. to try

B. try 

C. having tried 

D. trying

6. They are ______ the road to relieve traffic congestion.

A. have widened

B. to widen         

C. widen

D. widened 

7. The company agreed_______ the goods to Mr Chin.

A. delivering

B. deliver                                

C. to deliver

D. have delivered 

8. I intend_______ Ipoh on the second of the month.

A. leaving                      B. to leave                C. leave                D. left

9. No one is allowed________ without a ticket of admission.

A. to enter                     B. entering                C. entered           D. enter

10. The authorities are________ out a thorough investigation into this matter.

A. will carry                   B. carried                   C. to carry           D. have carried

Hướng dẫn giải 

1. C    2. D   3. B   4. A   5. D    6. B    7. C   8. B    9. A    10.C

Exercise 3. Complete the sentences, using the infinitive, gerund or present participle of the verbs in brackets.

Hoàn thành câu sau sử dụng "to V", "V-ing" hoặc thì hiện tại hoàn thành với các động từ trong ngoặc. 

1. It is easy (see)____________ animals on the road in daylight but sometimes at night it is difficult (avoid)_______________ (hit)____________ them.

2. I caught him (climb) ______________  over my wall. I asked him (explain)__________ but he refused (say)________________ anything, so in the end I had (let)_______________ him (go)____________ .

3. It is pleasant (sit) ____________ by the fire at night and (hear)____________ the wind (howl)_______________ outside.

4. There was no way of (get)_____________ out of the building except by (climb)__________ down a rope and Ann was too terrified (do)______________ this.

5. We heard the engine (roar)_________________ as the plane began (move)_________ and we saw the people on the ground (wave) ________________goodbye.

6. It’s no good (write)_____________ to him; he never answers letters. The only thing (do)___________ is (go)____________ and (see) ___________ him.

7. Ask him (come)___________ in. Don’t keep him (stand) at the door.

8. We watched the children (jump)_______________ from a window and (fall)_______________ into a blanket held by the people belowế

9. It is very unpleasant (wake)______________ up and (hear)_____________ the rain (beat)_______________ on the windows.

10. He saw the lorry (begin)______________ (roll)____ forwards but he was too far away (do)_______________ anything (stop)_____________ it.

Hướng dẫn giải 

1. to see, to avoid hitting

2. climbing, to explain, to say, to let, go

3. to sit, (to) hear, howling

4. getting, climbing, to do

5. roar / roaring, to move / moving, waving

6. writing, to do, going, seeing

7. to come, standing

8. jump / jumping, fall / falling

9. to wake, (to) hear, beating

10. beginning to roll / begin to roll / begin rolling, to do, to stop

Bài tiếp theo

Xem lời giải SGK - Tiếng Anh 11 - Xem ngay

>> Học trực tuyến Lớp 11 cùng thầy cô giáo giỏi trên Tuyensinh247.com. Bứt phá điểm 9,10 chỉ sau 3 tháng. Cam kết giúp học sinh lớp 11 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.

Bài viết liên quan