Loigiaihay.com 2021

Đã cập nhật bản mới với lời giải dễ hiểu và giải thêm nhiều sách

Xem chi tiết

Language focus - Unit 8 trang 53 sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 10

Bình chọn:
4.3 trên 3 phiếu

Hướng dẫn giải sách bài tập Tiếng Anh 10 Unit 8 - Language focus

LANGUAGE FOCUS

Exercise 1. Choose the word with the italicised letter(s) pronounced differently from those of the others.

Chọn từ có phần in nghiêng phát âm khác với các từ còn lại 

1. A. cow

B. bowl

C. how

D. town

2. A. doubt

B. house

C. mouse

D. touch

3. A. rose

B. hot

C. host

D. hope

4. A. road

B. roar

C. coat

D. soap

5. A. throw

B. grow

C. bow

D. flow

 

Đáp án:

1. B     2. D      3. B      4. B     5. C

 

Exercise 2. Choose the correct verb form to fill each blank.

Chọn dạng đúng của động từ trong ngoặc để điền vào chỗ trống

1. you some information if you ____________ me your address.

A. will send - will tell

B. will send - tell

C. send - will tell

2. If Kate___________________ late again, she ________ her job.

A. is - will lose

B. is - loses

C. will be - will lose

3. You____________ sick if you ____________ all that ice-cream.

A. are - will eat

B. will be - will eat

C. will be - eat

4. There____________________________ enough room if everyone  

A. won’t be - comes

B. isn’t - will come

C. won’t be - will come

5. If we______________ out tomorrow evening, we ________that new programme on TV.

A. will go - will miss

B. go - will miss

C. will go - miss

 

Đáp án:

1. B     2. A     3. C     4. A      5. B

 

Exercise 3. Choose the best option (A, B or C) to complete each sentence.

Chọn đáp án đúng để hoàn thành các câu sau

1. If you’ve finished your work,__________________ .

A. you can have a break

B. you have a break

C. you had a break

2. If I’m not back by 8.00,________________ .

A. don’t wait for me

B. have waited for me

C. waited for me

3. If you’ve got the flu,_________________ .

A. you will stay in bed and keep warm

B. stay in bed and keep warm

C. you have stayed in bed and keep warm

4. If you are ever in London,-________________ .

A. you are going to give me a ring

B. you will give me a ring

C. you must give me a ring

5. I’d buy a new laptop_________________ .

A. if I can afford it

B. if I will afford it

C. if I have afforded it

6. If I had more time,       .

A. I will do an evening class on photography

B. I’m going to do an evening class on photography

C. I might do an evening class on photography

 

Đáp án:

1. A      2. A      3. B    4. C       5. A       6. C

 

Exercise 4. Read this student's essay. Choose the letter A, B or C to indicate the underlined part that needs correction in each of the sentences.

Đọc bài luận của học sinh này. Chọn chứ cái A, B, C để chỉ ra phần gạch chân nào cần chỉnh sửa trong các câu sau

1. Once when I was a small boy, I had gone to my aunt Mary’s house.

               A        B                             C                      D

2. Aunt Mary collected flower vases, and when I got there, she said me that she wanted to show me her new vase.

                         A                                            B                    C                         D

3. She told she had just bought it from a shop nearby.

            A                   B                C    D

4. When she went to answer the door, I picked on the vase.

       A                  B              C                        D

5. It slipped out my hands and smashed to pieces on the floor.

           A      B                                      C            D

6. When Aunt Mary had come back, I screamed and said that the cat had broken her new vase.

                                  A                        B               C                            D

7. Aunt Mary told me that it isn’t important and she could buy another one easily.

                     A                    B                                 C                               D

8. I couldn’t sleep at all that night, and the next morning I called my aunt and told to her that I had broken her vase.

                                    A                        B                                                     C                           D

9. She said I had known that all along.

            A   B       C                    D

10. I promised that I am going to buy her a new one someday.

             A                      B                  C             D

 

Đáp án:

1. C      2. C      3. A      4. D      5. B      

6. A      7. B      8. C      9. B      10. B 

Bài tiếp theo

Xem lời giải SGK - Tiếng Anh 10 - Xem ngay

>> Học trực tuyến Lớp 10 tại Tuyensinh247.com, Cam kết giúp học sinh học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.

Bài viết liên quan