Language Focus - Unit 1 trang 8 Sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 12

Bình chọn:
4 trên 2 phiếu

Hướng dẫn giải bài tập unit 1 tiếng Anh 12 phần Language Focus

B. LANGUAGE FOCUS

Exercise 1.Circle A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

[ Khoanh tròn A, B, C hoặc D để xác định phân được gạch chân khác so với 3 từ còn lại về phát âm trong mỗi câu sau]

1. A. bags           B. runs            C. friends          D. banks

2. A. mats           B. brothers      C. rose             D. reads

3. A. beats          B. seats           C. dogs            D. caps

4. A. web         B. doves          C. deals            D. weeks

5. A. backs         B.beds             C. bits              D. briefs

6. A. fans           B. bells            C. canoes          D. this

7. A. sit              B. limbs           C. straws          D. wise

8. A. lies            B. its                C. busy            D. Tuesday

9. A. noise         B. is                 C. house           D. was

10. A. misty       B. Thursday      C. Saturday     D. Sunday

Hướng dẫn giải

1. D         2. A            3. C             4. D           5. B

6. D         7. A            8. B            9. C            10. B

Exercise 2. Circle A, B, C, or D that best completes the following passage.

[ Khoanh tròn A, B, C hoặc D để hoàn thành tốt nhất bài đọc sau]

It (1)               two years ago when I (2)            in Austria. It was a horrible day because it (3)           and I couldn’t see anything. I (4)             to ski but my friend said, “Come on. This is our last day. We must go.” So I went. I (5)              in conditions like that before so when my friends (6)                to go right up to the top of the mountain, I (7)             them. After about half an hour by myself, I (8)              because I was cold and wet. I (9)               into the cable car to go down to the village and my wonderful warm hotel when I (10)             on some ice. I (11) _              , and my skis (12)               on top of me. I (13)               a terrible noise and (14)                something bad (15)              . My leg was broken. What a way of ending a holiday!

1. A. happened                      B. was happening

C. had happened                   D. would happen

2. A. am skiing                       B. skied

C. was skiing                         D. had skied

3. A. snowed                          B. would snow

C. had snowed                        D. was snowing

4. A. don’t want                       B. wasn’t wanting

C. didn’t want                          D. will not want

5. A. didn’t ski                          B. hadn’t skied

C. wouldn’t ski                         D. wasn’t skiing

6. A. decided                            B. was deciding

C. ha d decided                        D. would decide

7. A. hadn’t join                        B. don’t join

C. didn’t join                             D. wasn’t joining

8. A. stopped                            B. stop

C. was stopping                        D. had stopped

9. A. had got                            B. got

C. would get                             D. was getting

10. A. was slipping                    B. slipped

C. had slipped                           D. slip

11. A. was falling                       B. had fallen

C. fell                                        D. am falling

12. A. fell                                  B. was falling

C. had fallen                              D. would fall

13. A. was hearing                    B. heard

C. would hear                           D. had heard

14. A. knew                               B. was knowing

C. had known                            D. would know

15. A. was happening                B. happened

C. would happen                        D. had happened

Answer

1. A

2. C

3. D

4. C

5. B

6. A

7C

8. A

9. D

10. B

11. C

12. A

13. B

14. A

15. D

Exercise 3. Underline the correct option.

[ Gạch dưới lựa chọn đúng]

1. Everything is going well. We didn’t have / haven 't had any problems so far.

2. Lisa didn 't go / hasn ’t gone to work yesterday. She wasn’t feeling well.

3. Look! That man over there wears / is wearing the same sweater as you.

4. Your son is much taller than when I last saw him. He grew / has grown a lot.

5.  I still don’t know what to do. I didn’t decide / haven’t decided yet.

6. I wonder why Jim is / is being so nice to me today. He isn’t usually like that.

7. Jane had a book open in front of her, but she didn ’t read / wasn ’t reading it.

8. I wasn’t very busy. I didn’t have / wasn’t having much to do.

9. It begins / It’s beginning to get dark. Shall I turn on the light?

10. After leaving school, Tim got / has got a job in a factory.

Answer

1. haven’t had               2. didn’t go            3. is wearing

4. has grown                 5. haven’t decided

6. is being                     7. wasn ’t reading     

8. didn’t have                 9. ’s beginning               10. got 

Exercise 4. Circle A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

[ Khoanh tròn A, B, C hoặc D để xác định phần được gạch chân cần sửa lại trong mỗi câu sau]

Hướng dẫn giải

1.B

2. C

3. C

4. B

5. D


Exercise 5.
Circle A, B, C, or D that best completes the following passage.

[ Khoanh tròn A, B, C hoặc D để hoàn thành tốt nhất bài đọc sau]

MY FIRST HOME

When my parents married, they rented a small house and they didn’t have a lot of money for furniture. The kitchen had a (1)              for washing up and a cooker, but that was all. They (2)             an old table and a chair from the market. They borrowed a sofa which was (3)              old, but they (4)             it with modem materials so it was bright and cheerful. Outside, there was a small garden (5)             the house, but in front of it there was only the road. Luckily the road wasn’t busy, so I could cross it to (6)            the park on the (7)             side. We lived there (8)            I was ten and we were very happy. We had to (9)              house because it was too small when my twin sisters were born. We all (10)             sad when we left.

1. A. basin                        B.cupboard

C. sink                              D. bath

2 A. bought                       B. sold

C. became                        D. brought

3. A. more                         B. also

C. even                             D. little

4. A. placed                       B. put

C. covered                        D. made

5. A. before                       B. through

C. by                                  D. behind

6. A. reach                         B. arrive

C. go                                  D. get

7. A. wrong                         B. opposite

C. different                          D. facing

8. A. when                           B. after

C. until                                 D. to

9. A. move                            B.change

C. leave                                D. close

10. A. spent                           B. thought

C. had                                    D. felt

Answer

1. C          2. A           3. B         4. C           5. D

6. A         7. B            8. C        9. A           10. D

Sachbaitap.com

Xem lời giải SGK - Tiếng Anh 12 - Xem ngay

>>Học trực tuyến luyện thi THPTQG, Đại học 2019, mọi lúc, mọi nơi tất cả các môn. Các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu



Bài viết liên quan