Loigiaihay.com 2019

Đã cập nhật bản mới với lời giải dễ hiểu và giải thêm nhiều sách

Xem chi tiết

Language Focus - Unit 15 trang 110 Sách bài tập (SBT) Tiếng Anh 12

Bình chọn:
4 trên 2 phiếu

Hướng dẫn giải sách bài tập tiếng Anh 12 unit 15 phần Language Focus

B. LANGUAGE FOCUS

Exercise 1.Practise reading the following sentences, paying attention to the rising and falling tune.

[ Thực hành đọc các câu sau, chú ý lên giọng và xuống giọng]

Chuck: Yes, boss?

Ralph: Have you seen this in the morning paper?

Chuck: Let me see ... is this Anderson?

Ralph: That’s him again. I’m going down there to see him.

Chuck: Should I come with you, boss?

Ralph: What? Yes,... get the car.

Chuck: Would you punch him on his nose, boss?

Ralph: Do you really think so? I’ll kick him out of his office.

Chuck: Boss ... don’t you think we’d better tell Sam first?

Ralph: Huh? Yeah, perhaps we should. Can you get him on the phone now?

Exercise 2.Choose the correct answer.

[ Chọn câu trả lời đúng]

1. Sorry I’m late. The car             on the way here.

A. broke down             B. dropped out             C. turned up

2. I arranged to meet Jane after work last night but she didn’t             .

A. move in                  B. turn up                    C. turn in

3. - “We’ve bought a new house.”

- “Oh, have you? When are you                ?”

A. turning m              B. moving in               C. turning up

4. There used to be  a shop at the end of the street but it                   a year ago.

A. broke down          B. turned down          C. closed down

5. I ran in a marathon last week but I wasn’t fit enough. I              after 15 kilometers.

A. dropped out         B. showed off             C. cleared up

6. We all know how wonderful you are. There’s no need to                        .

A. turn down            B. show off                 C. drop out

7. I was very tired. I sat in an armchair and                   .

A. turned in              B. dozed off                C. closed down

8. The weather is horrible at the moment, isn’t it? I hope it                  later.

A. clears up              B. shows up                 C. clears out

Answer

1. A          2. B             3. B           4. C

5. A          6. B             7. B          8. A

Exercise 3. Choose the correct answer.

[ Chọn đáp án đúng] 

1. You're walking too fast. I can’t keep          you.

A. up with              B. on with                C. up to

2. My holidays are nearly over. Next week I’ll be              work.

A. back with           B. back at                C. away to

3. We've nearly run                money. We’ve got very little left.

A. up with              B. away with             C. out of

4. Martin isn't very happy  in his job because he doesn’t get                   his boss.

A. on with              B. out of                   C. up to

5. I love to look              the stars in the sky at night.

A. up at                 B. up to                    C. on at

6. Are you looking             the party next week?

A. forward to          B. back to                 C. up to

7. There was a bank robbery last week. The robbers got               USD 30,000.

A. out of                B. forward with            C. away with

Answer

1. A        2. B       3. C        4. A 

5. A        6. A       7. C

Exercise 4.Choose the correct answer.

 [Chọn câu trả lời đúng] 

1. They gave me a form and told me to                .

A. fill it in         B. turn it down          C. make it up

2. If you make a mistake on the form, just               .

A. fill it in         B. cross it out             C. give it away

3. The story she told you wasn’t true. She              .

A. gave it back       B. showed it around      C. made it up

4. I don’t like people who borrow things and don’t               .

A. turn them down

B. give them back

C. make them up

5. Katy is going to Australia tomorrow. I’m going to the airport to               .

A. see her off        B. pick her up         C. give her away

6. I had a lot of books that I didn’t want to keep, so I                 to a friend.

A. showed them around

B. gave them away

C. gave them back

7. Would you like to see the factory? Would you like me to               ?

A. see you off

B. show you around

C. cross you out

8. Sue was offered a job as a translator but she             .

A. gave it back

B. turned it down

C. made it up

Answer

1. A          2. B           3. C           4. B

5. A          6. B           7. B           8. B

Exercise 5.Choose the correct answer.

 [ Chọn câu trả lời đúng]   

1. Don’t throw that box            . I want to keep it.

A. away          B. on           C. up

2. “Do you want this box?” - “No, you can throw it             .”

A. away           B. up           C. down

3. Shhh! The children are asleep. Don’t wake             .

A. up them      B. them up           C. it up

4. We can turn the television             . Nobody is watching it.

A. on           B. off           C. down

5. Tom got very angry and started shouting. I tried to calm him             .

A. away           B. up           C. down

6. I tried a jacket             in the shop but I didn’t buy it.

A. for           B. on           C. out

7. Please put your cigarette             . This is a no-smoking area.

A. out           B. away           C. up

8. It was only a small fire. I was able to put it             quite easily.

A. off           B. out           C. away

9. You can look             in a dictionary if you don’t know what it means.

A. a word up         B. into a word           C. at a word

10. You’re doing very well. Keep it             !

A. away           B. on           C. up

Answer

1. A       2. A        3. B        4. B        5. C

6. B       7. A        8. B        9. A        10. C

Sachbaitap.com

Bài tiếp theo

Xem lời giải SGK - Tiếng Anh 12 - Xem ngay

>>Học trực tuyến luyện thi THPTQG, Đại học 2020, mọi lúc, mọi nơi tất cả các môn cùng các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu trên Tuyensinh247.com. Đã có đầy đủ các khóa học từ nền tảng tới nâng cao.

Bài viết liên quan